Sunday, January 8, 2012

EVE AIRLINE

new airline on the block bitches!
beware because this airline will blow your like you never been blow.
*oke.mengarut

sebenaqnya nie adalah aku punya final project tuk subject minor advertising yang mana aku kena buat/rebranding samada product atau services. so aku pilih tuk buat service sbb aku tau ramai yang akan pilih buat product sbb benda alah tue senang nak direalisasikan.gituu.

maka setelah diamati dan dinilai segala jenis apa yang ada dalam alam nie, so nie lahh hasilnya..
aku pilih tuk buat service which is aku re-branding semula or dalam kata lain aku create semula airline baru.

tuk final project nie.aku kena buat 4benda storyboard+billboard+print magazine ads+radio
maka nie lahh hasih hasil nya

storyboard




basically tajuk tuk storyboard nie adalah 'Beyond the cabin' yang mana TVC ni menggambarkan yang attitude flight attendance nie tetap dijaga dan attitude 5-star di cabin tu dibawa ke ground.the same thing that they apply. description tuk storyboard ni adalah
 "on the ground or in the air, Eve Airline cabin crew go out thier way to attend to you, bringing 5-star service and qualities the cabin and into thier everyday life."
-beyond the cabin

billboard



magazine print ads


billboard dengan print ads sangat lahh inspired by.ghahahaha!
print ads nampak semak sbb nie kretiria yang dikehendaki.serabut! tapi nak buat cmna,klo xikut nnti kena potong markah kan -_-'


nie lahh hasilnya..
thanks a lot to baen.yana.mk.ezi.amer.fify.aiman.shah
thanks to penaja tempat shooting; Skypark Subang.Subway Skypark Subang.


EVE AIRLINE
                         enjoyment in every flight

experience and indulge you self with the best Five-star Award Winning Airline
More than an airline code, EE is Endless Experience.
*gituuuuu


Thursday, January 5, 2012

11.59 pm 2011

new year+holiday 2in1

klo ekut kronologi lah kan..2010 aku sambut dekat bb.siap ada open disco lagi dekat pavi.memang meriah sakan lahh..then 2011 aku sambut dalam kereta jaa sebabnya jalan nak balik rumah jem macam haram punya.semua bangsa nak p i-city yang hado tue!benci

so kali nie tuk 2012 aku sambut dekat singapore. *horay.horay!!
sambut new year dengan kawan2 memang sangat lahh best.lagi lagi kalau yang masuk air sama sekali.ghahahah!
oke.malaih nak taip *ayat biasa -_-'
gambar gambar silaaaaaaaaaaa....

mcCafe.malaysia xda benda nie

Orchard RD. one word: AWESOME!
datang dan alamilahh..gitu
sini mmg best lahh..sapa yang kaki sopping or kaki window shopping memang hampa akan suka kalau mai sini..bejalan lahh sampai lumpuh!bayangkan hotel park royal kl sampai lah ke menara genting tue.oke.tue laa panjangnya orchard rd nie dan sepanjang jalan akan disajikan dengan pemandangan indah yang ala ala mampu x mampu jaa..LV.Chanel.Hermes.Dior.Gucci.Cartier.besepah tepi tepi jalan..setiap banggunan ada..



i bet u know what  Paragon is.omg! its awesome.

Bugis Street.lagi satu tempat yang best!sumpah tak tipu punya..barang barang oke lahh murah jugak dan cantik.macam macam ada jual dekat sini..plus hampa akan jumpa kedai sex yang open to public.sepanjang aku jalan ada la jumpa 3 4 kedai.haha..siap brenti tengok lagi display window.hahhah!

oke.siap bejalan waktu siang.now cerita tengah malam pulak.ambang new year katanya




nie laa kami berlima.dinner dekat Boat Quay *pronounce Boat Qi* yaa..
sblah kiri tue andi+adam. sebelah kanan plak rapiq dan mama.
*rasa mcm nak tumbok tgk muka sendiri*
dinner sampai new year dekat sini.pemandangan indah dari tasik ngadap Marina Bay Singapore.
2012 dengan firework shower



endless night.lepas dari dinner+firework dekat Boat Quay.bejalan kaki plak ke somewhere yang lagi happening Clarke Quay *pronounce Clarke Qi*
tempat tu best.serius!kalau hampa nak endless night with endless fun.sila lahh ke sana.pastinya xkan mau balik.hahhhaaha.over!


Clarke Quay.

so.aku punya new year 2012 sangat lahh best.thanks SG.


highlight. 
rapiq.me.andi

me.

dah lahh..banyak banyak pon menyampah jugak kan nak tengok.hahha!
thanks a lot to adam+andi.thanks sangat sangat!
to rapiq jugak.walaupon rasa mcm nak tumbok!hha
dan mama :)

12.01am 2012
hello hello twenty twelve 
babai twenty eleven
babai SG
hello MAS
:)