Friday, January 28, 2011

mana ada pelik pn..

nak kata pelik.xda laa pelik tara mana sangat kan..tapi org yang kata laa..
ada orang kata aku nie pelik sebab suka duduk sorangsorang.humm...pelik sgt kaa klo kita suka duduk sorangsorang? *persoalan yaa..  bagi aku biasa jaa.aku memang suka duduk sorangsorang pon sebab rasa mcm tenang bole?

sunyi.diam.xda gangguan.just diri sendiri dan ditemani dengan gadgets.hahah :D ada laptop or hp pon dh cukup bila aku sorangsorang.nie laa masa tuk diri sendiri.tanpa ganguan.ahhh...best :)

bagi setengah org mungkin depa akn rasa sunyi xpun bosan.tapi bagi aku bila sorangsorang sangat laa best dan aku sentiasa tunggu saat aku keseorangan dekat rumah nie sebab aku suka.tue jaa.SUKA :)

lain orang lain laa perasaan kan.so xda yang peliknya klo suka duduk sorangsorang.

Thursday, January 27, 2011

mengira.ngira

mengira hari ke FEBRUARI
xsabarnya :D
dan kemudian dengan semangatnya aku akan berteriak
bangga mungkin..hha
tengok jelarh nnti..
brapa hari lagi jaa..

tik tok tik tok


xoxo
syahmi wahab

Monday, January 24, 2011

roar!

lately aku asik terpikiaq pasai benda2 yg mengarut.humm..benda yg aku sendiri xpasti awat aku perlu pikiaq.benda yg kadang2 buat aku hilang mood.menyampah n sometime mcm loser.err..

yup.aku sentiasa dikeliling oleh kawan2 yg aku boleh kata sangat memahami dan baik.tpi aku plak jenih yg xsuka nk cerita dekat org.xsuka laa org lain tau yg aku nie bermasalah.

" i smile like nothing happen.talk like everything perfect and pretend like im really strong.am not i the most perfect actor ever? "

perfect haa??
aku xtau la apa dh jadi dengan aku.dh xmampu nk sembunyi masalah.kalo dlu haa..FAKE crazy pig! mampu jaa nk sembunyi masalah klo ada.tapi lanie.. xmampu dh! dh xmampu nk p cucuk botox bg nmpak fake.bajet cool habih arr tapi tetap kantoi.cmna tue??

semalam tekeluaq satu statement dri mulut org.aku nie nmpak fake.xmampu nk sembunyi masalah.muka tue.tetap tunjuk jgk! heishh..lagi plak depa kata aku nie
dulu happy ja memanjang.suka gelak.perangai mcm budak2 laa.tekinja-kinja.xtau malu.tapi lanie..apa dh jadi?
dh xmcm dulu.

aku pown xtau laa.awat laa taun baru nie permulaan yg sunguhh..sungguhh SEDIHHHHHHHH! 1st time ever aku sedih mcm celaka mcm nie.buka sedih laa.. bermasalah lagi sesuai kot..hum...

lepaih satu satu benda mai.menguji sungguh laa..xpalarhh.slagi mampo kan.
btw.mcm loser kan aku? ada masalah jaa hupdate dlm belog!
ehh..sukati laa.


***
game dh bermula.kali nie i choose to be a terrorist and i play for revenge!
nice start kawan :D
aku suka cara kau mulakan game KITA
soft.kinky!!
roar!
i loike <3

1st setp?
be my guest..




xoxo
syahmi wahab

Thursday, January 20, 2011

kata hati

aku bukan keseorangan.aku ada kawan2 disisi.menemani aku setiap masa.menceriakan hidup aku.melengkapkan hidup setiap saat.tapi tetap wujud satu ruang gelap.sepi dalam hidup.xpaham suma nie jadi.ada hikmah? yaa..orang kata.setiap apa yg jadi ada hikmah tersembunyi.kita terima jaa dan hadapi suma dugaan nie dengan tenang dan sabar.tapi..
mana aku nk cari "tenang" dan " sabar" tue?? mmg wujud dalam ini dua sifat tue.tapi xcukup kuat lagi..lemah.mudah saja rebah.susah untuk bangun semula.sebab aku rasa aku xmampu.xcukup yakin dengan kekuatan diri.sentiasa rasa diri aku lemah.mulut kata yakin.hati kata tidak.

banyak benda yang cuba diselesaikan.satu persatu.siap susun mana dulu yang senang dan susah.tapi tetap xmampu.apa yg aku mampu buatlarikan diri dari setiap nyalawak kan? pandai susun tapi xpandai nk habiskan. lumrah hidup manusia suka lari dari masalah.atau.. hanya aku saja mcm nie?? mungkin yaa.mungkin tidak.tapi selalunya.nie laa yg terbaik.

muka yg sentiasa mengukir senyuman.mulut yang sentiasa berkata jenaka.dalam hati xseindah.sapa sangka? suma mesti kata "drama" but who cares? hidup mmg drama.xda drama bukan hidup laa..ada kala dalam rasa panas.mcm membakar.kalo bole kluar api.nak saja sembur.biar terbakar suma.

saat nie.ada game yg baru bermula :D aku? dengan sukanya ambil bahagian.aku suka tengok org lain jatuh..mcm satu kepuasan.mungkin jalan tue susah.penuh dengan halangan.tapi aku yakin aku akn berjaya.bukan nk cakap bangga atau apa.tapi cakap atas pengalaman.orang akn kata nnti KARMA.saat aku mula bermain.sudah lama dulu.aku sentiasa bersedia dengan karma.

kann..buat jahat.yakin saja aku.sapa xsuka buat jahat? cuba cakap? buat jahat laa benda yg paling senang dan sudah pasti akn berjaya.xkan penah kalah.mungkin yaa..akan jatuh jugak.tapi cukup senang tuk bangun semula.xpayah susah2 mintak tolong org angkat.





***
to be an evil its just simple as ABC.i've experience it before.so many times.and i tell you people,it was awesome and the satisfaction was great when you manage to do it.then just wait for karma to take a role next.the motherf*** karma always follow us everywhere.just wait for the right time to say " hey i'm KARMA and i'll be your new bff :) " 


the game just started and i'm on it.my pleasure to be apart of it.i take that as a compliment to drag me into this motherf*** game!



kisses
big hugs
syahmi wahab :)

Wednesday, January 19, 2011

):

apa yg jadi dekat aku mmg sangat ssah tuk aku terima 
yaa..sgtsgt laa ssah.dugaan yang aka rasa sangat besaq!
memula mmg ssah perit tuk aku hadap suma nie
mcm2 aku buat tuk tenangkan hati aku.
mcm2 aku buat tuk happy kan hati aku
tapi benda tue mna jadi sat jaa.then aku balik resah n teringat
dalam kepala aku asik terpikiaq benda yang sama tanpa henti.
bosan kan? sedih kan aku??
sigh** apa bole buat
aku mmg pandai bagi nasihat dekat orang.baguih punya
tapi aku sendiri xbole nk ekut nasihat yg aku bg tue.
kesian hg syahmi..
tapi aku beruntung sbb ada kawan2 yang memahami
kwan2 yg aku bole anggap kawan-susuh-mati
kwan2 yg ada bile aku susah n senang
yang sentiasa bg aku semangat.supportive
tapi tue suma xcukup bagi aku
sbb aku rasa masih xcukup kuat
walaupown depa sentiasa ada bila aku perlu
tapi diri aku sendiri yg xmampu nk handle suma nie
sbb aku xmampu nk harung suma nie
depa?kwn2? just bagi support supaya aku kuat
bagi nasihat n what so ever
tapi conflict dengan diri sendiri tue lagi kuat
ssah aku nk lawan.
adakah ini karma?

YA Allah.ampunkan larh hamba mu yg berdosa ini.
lapangkanlah dada dan jalanku 
berilah aku kekuatan tuk mengharungi dugaan mu
sesungguhnya aku hanya insan lemah yg hina
tunjukkkanlah aku jalan tuk hadapi segala dugaan mu
sesunguhnya hanya engkau yg mampu mengubah dan hanya engkau yg maha kuasa
ak terima segala ujian dan dugaan mu kerana itulah ujian mu terhadap insan yg kau sayang
Ya Allah.sesungguhnya engkau laa yg maha berkuasa.amin.

Saturday, January 15, 2011

rehab

hari nie hari sabtu
esok hari ahad.
lusa hari isnin
blablablabla...

oke.harinie hari sabtu aku kluar 
perjumpaan yang sepatutnya hari jumaat ditunda hari sabtu
jumpa eyha.sapiq n chida dekat mid
**ouhh..lama x p mid valley.rindu 

teman sapiq beli botoi ayaq
jalan 1 mid nk cari blazer eyha
dengaq chida pot pet pot pet
xbole nk withdraw duet =='
nk makan keh feh c full house
end up dkt aunty anne tngu eyha 
balik ber-3 tinggai eyha.babai

ouhh..btw saya ada beli perfume baru tadi
memandangkan perfume lama sudah meletak jawatan sbb dh cukup tua dan xmampu nk merembeskan cecair
maka diganti baru :)

gucci by GUCCI

dilema tadi samada nk beli perfume yg lama atau yg nie.
CK Euphoria or gucci by GUCCI
atas pengaruh rakan sebaya maka saya memilih gucci
kata mereka " hg dh pakai yg tue kan..apa kata hg amik yg nie plak.cuba yg lain skit.nie pown sedap gak "
gucci nie mmg best.dh lama mark nk beli.tpi tngu habih dlu yg lama.
oke.babai


sebelom balik.singgah jusco dlu beli cheese cake :)
nyumm..nyumm.nyumm..
baguih sapiq sbb beli cake tue
*aku yg hasut dia sruh beli.hahahah!


cheese cake jusco 
sepuluh hengit sembilan kupang



cheese cake+hot choc
orgasm!

oke.tue jaa.babai


2.rehab

sepatutnya semalam jumaat aku dh kna check in dekat rehab 
tapi tunda atas sebab2 yg xdapat dielakkan.
maka hari nie.hari sabtu aku check in.lambat sikit*

rehab center KK12 room A133





rehab.

nie ja.babai


p/s : hari ahad balik sh alam siapkan assignment.isnin start kelas





Thursday, January 13, 2011

Sunday, January 9, 2011

di-TAG!

di-TAG oleh mak hayam sapiq
motip?sbb aku p merempat suite 103 kk12 UM?
mcm biasa larhh..tempat paling tenang bila ada masalah.bertandang ke kk12 UM
lepak dengan pervert's hahhaa..cool guys!
oke.berbalik kpd TAG.

1.siapakah nama anda yang sebenar?(maknanya)
nama sbnar saya pendek sajo : syahmi wahab juga dikenali sbgai ami.amie
gabungan kromosom antara eyha+sapiq **err..persoalan disitu..
maka terhasil laa aku.syahmi wahab.so please call me syahmi wahab :D

makna?
baik hati. penyayang. pemurah. pendengar yg baik. suka menolong. peramah tapi sedikit pemalu. happy-go-lucky tapi sometime period ttba. suka mengelamun bukan verangan macam sapiq yaa.HAHAHA! mulut sedikit puaka tapi puaka lagi syafiqueva! mencegah kemungkaran kawan2 *keningkening**

oke.tue ja :D

2.pernah tak jatuh cinta?(ceritakan sikit)
cinta tue apa??

3.apakah yang anda cintai buat pertama kalinya?
duit! cinta mati oke!
kak nita sayang suma sampai mati**
ttba!!

4.sukakah anda dengan kelebihan yang ada pada diri?(nyatakan knp)
suka sangat! sbb mulut yang xseberapa ini mampu mengeluarkan laha. 
walaupown tidak berapi tapi mampu menghangitkan hati
ko mampooo??
tidekkkkkk...

5.pernah x anda menangis dalam kesedihan?apa yang anda lakukan?
apa tue?? menangis??
tolonglarhh...saya sangat EGO oke!

6.sekarang kena tag 3org
sbb saya sangat ego.jadi saya nk tag sorang saja.
eyharara aka confuse :D


. . .
oke.harinie aku kluaq dgn someone
thanks yaa anda sbb sudi keluaq teman saya
sesungguhnya anda tau saya pny life sgt miserable right now!
awak sanggup teman saya and cheer me up :D
sukasukasuka**

apa yang eyha cakap semalam ada betul jgk laa
i should distract my self with other thing!
eyha.sapiq.iffah thanks yaa for all the advice that u give to me
u guys helps me alot!
sapiq aku rasa hg kena slalu dgn aku so that hg bole boh penampaq bila aku mengelamun ):
eyha.nk peluk awak kuat2! *even mcm rasa xrasa ja kann..
iffah saya xmampu nk buat mcm yang awak suruh.sorry..i dnt know why.Osedih!
saya rasa mcm dh silap langkah.damn!
xpatut mula suma nie.lanie aku sndri yg susah.
heishh T_________T"

Thursday, January 6, 2011

==' lagi...

ada benda yg xdapat diucap

ada benda yg xdapat ditunjuk

ada benda yg xdapat diberi

ada benda yg xboleh dimiliki

ada benda yg xdapat disentuh

ada benda yg xdapat dimainkan

ada benda yg xpatut dimulakan

ada benda yg xdapat ditamatkan


oke.NIGHTMARE!

Monday, January 3, 2011

=="

3 january 2011
0105 am
tuesday


as i post this entry it might have nothing to do with other except myself

i'm not feeling so well and i was awake from my sleep so sudden because of something.

something that i can't tell here

something that my mind keep on thinking bout it again and again like there's is no ending for this.

it might sound silly and maybe annoying if i tell other

thats why i always keep on silent and acting like nothing happen.smile people!

i don't really like to load my friends with my stupid problem

that "something" really give me a nightmare.like seriously.

i don't know why this thing happen.but it ALWAYS me! ALWAYS people!

guess i should stop and take one step back before it getting even worse T__T'

should i?

Saturday, January 1, 2011

2011

 goodbye 2010
and 
hello mr 11
:D

mulakan tahun 2011 dgn hati yang kegirang-an
juga mulakan-kan dengan kelas :D
kawan-susah-renggang berjumpa semula
tangan bertepuk-tepuk
juga AZAM n SEMANGAT yg baru. hahah


oke.
memula skali aku nk cakap pasal kesayangan!
eyha.iffah.sapiq seriously aku rindu gyla hampa.
i do miss u guys!


sapiq.subway please.. :)


ini eyha aka rara!
she's confuse T_T'


iffah aka tott!
hha :D  we're twin yaa.


omg! seriously i miss u guys damn fuck much!


oke.2010 banyak tinggal
 kenangan.pengalaman.impian.harapan.sakit hati.sentap.makan dalam.syioq sorang2.dumb.kimak.anjing.sial.suma ada!

tapi apa2 pown goodbye 2010.bnyak yg awak ajar saya.
welcome mr 11
lots of thing we need to share with :D
lets be bff!


taun berganti. aku tetap aku. xkan penah berubah. tue yang pasti.



welcoming 2011 with big hugs 
syahmi wahab.



smoking hot!

kebosanan
aktiviti harian 
google :D

melihat larhh..
smoking hot!





ini dikatakan hot!

YES! for me.

totally inspired by all this!
damn.