Sunday, January 8, 2012

EVE AIRLINE

new airline on the block bitches!
beware because this airline will blow your like you never been blow.
*oke.mengarut

sebenaqnya nie adalah aku punya final project tuk subject minor advertising yang mana aku kena buat/rebranding samada product atau services. so aku pilih tuk buat service sbb aku tau ramai yang akan pilih buat product sbb benda alah tue senang nak direalisasikan.gituu.

maka setelah diamati dan dinilai segala jenis apa yang ada dalam alam nie, so nie lahh hasilnya..
aku pilih tuk buat service which is aku re-branding semula or dalam kata lain aku create semula airline baru.

tuk final project nie.aku kena buat 4benda storyboard+billboard+print magazine ads+radio
maka nie lahh hasih hasil nya

storyboard




basically tajuk tuk storyboard nie adalah 'Beyond the cabin' yang mana TVC ni menggambarkan yang attitude flight attendance nie tetap dijaga dan attitude 5-star di cabin tu dibawa ke ground.the same thing that they apply. description tuk storyboard ni adalah
 "on the ground or in the air, Eve Airline cabin crew go out thier way to attend to you, bringing 5-star service and qualities the cabin and into thier everyday life."
-beyond the cabin

billboard



magazine print ads


billboard dengan print ads sangat lahh inspired by.ghahahaha!
print ads nampak semak sbb nie kretiria yang dikehendaki.serabut! tapi nak buat cmna,klo xikut nnti kena potong markah kan -_-'


nie lahh hasilnya..
thanks a lot to baen.yana.mk.ezi.amer.fify.aiman.shah
thanks to penaja tempat shooting; Skypark Subang.Subway Skypark Subang.


EVE AIRLINE
                         enjoyment in every flight

experience and indulge you self with the best Five-star Award Winning Airline
More than an airline code, EE is Endless Experience.
*gituuuuu


Thursday, January 5, 2012

11.59 pm 2011

new year+holiday 2in1

klo ekut kronologi lah kan..2010 aku sambut dekat bb.siap ada open disco lagi dekat pavi.memang meriah sakan lahh..then 2011 aku sambut dalam kereta jaa sebabnya jalan nak balik rumah jem macam haram punya.semua bangsa nak p i-city yang hado tue!benci

so kali nie tuk 2012 aku sambut dekat singapore. *horay.horay!!
sambut new year dengan kawan2 memang sangat lahh best.lagi lagi kalau yang masuk air sama sekali.ghahahah!
oke.malaih nak taip *ayat biasa -_-'
gambar gambar silaaaaaaaaaaa....

mcCafe.malaysia xda benda nie

Orchard RD. one word: AWESOME!
datang dan alamilahh..gitu
sini mmg best lahh..sapa yang kaki sopping or kaki window shopping memang hampa akan suka kalau mai sini..bejalan lahh sampai lumpuh!bayangkan hotel park royal kl sampai lah ke menara genting tue.oke.tue laa panjangnya orchard rd nie dan sepanjang jalan akan disajikan dengan pemandangan indah yang ala ala mampu x mampu jaa..LV.Chanel.Hermes.Dior.Gucci.Cartier.besepah tepi tepi jalan..setiap banggunan ada..



i bet u know what  Paragon is.omg! its awesome.

Bugis Street.lagi satu tempat yang best!sumpah tak tipu punya..barang barang oke lahh murah jugak dan cantik.macam macam ada jual dekat sini..plus hampa akan jumpa kedai sex yang open to public.sepanjang aku jalan ada la jumpa 3 4 kedai.haha..siap brenti tengok lagi display window.hahhah!

oke.siap bejalan waktu siang.now cerita tengah malam pulak.ambang new year katanya




nie laa kami berlima.dinner dekat Boat Quay *pronounce Boat Qi* yaa..
sblah kiri tue andi+adam. sebelah kanan plak rapiq dan mama.
*rasa mcm nak tumbok tgk muka sendiri*
dinner sampai new year dekat sini.pemandangan indah dari tasik ngadap Marina Bay Singapore.
2012 dengan firework shower



endless night.lepas dari dinner+firework dekat Boat Quay.bejalan kaki plak ke somewhere yang lagi happening Clarke Quay *pronounce Clarke Qi*
tempat tu best.serius!kalau hampa nak endless night with endless fun.sila lahh ke sana.pastinya xkan mau balik.hahhhaaha.over!


Clarke Quay.

so.aku punya new year 2012 sangat lahh best.thanks SG.


highlight. 
rapiq.me.andi

me.

dah lahh..banyak banyak pon menyampah jugak kan nak tengok.hahha!
thanks a lot to adam+andi.thanks sangat sangat!
to rapiq jugak.walaupon rasa mcm nak tumbok!hha
dan mama :)

12.01am 2012
hello hello twenty twelve 
babai twenty eleven
babai SG
hello MAS
:)

Tuesday, December 6, 2011

rasa hati kot

bila nilai sesuatu benda itu dipersoalkan dan di banding-bandingkan
dah xda.dh hilang 'nilai' benda tue..
aku belajaq satu benda laa dari apa yang jadi disekeliling.
not-to-be-mention here

ada sorang penah kata dkt aku ' to high expectation will lead to frustration '
dia penah kata lagi ' jgn terlalu attached dgn sesuatu sbb bila ada benda yg jadi walaupon sekelunit kuman akan jadi besar '
guess..aku baru sedar kot semua tue..apa yang dia penah kata.semua nya betul.semua nya penah jadi dekat aku dan seriously its hurt much!

tapi nie laa hidup..benda nie laa yang selalunya mengajaq kita untuk jadi lebih kuat dan matang..
hidup xselalunya adil.jadi untuk mengatasi ke-tidak-adil-an tue..diri sendiri lahh. diri sendiri jaa yang boleh.

sila kuat kan diri.sila keringkan hati dan sila tajamkan minda dengan vocab vocab yang dapat membentengkan diri bila di hentam atau apa apa jaa..

Tuesday, November 29, 2011

sabah; land below the wind

oke laa..nk jugak post benda nie walaupon dh lama gila..ehh..xda laa lama sgt pon.sebulan lepas jgk laa..
motif post lanie? sbb harinie baru trasa nk hupdate belog.

bulan lepas xhingat brapa haribulan aku p sabah. bag packers dengan makhluk makhluk kesayangan.hha..5hari4malam..sumpah seronok..

nie 1st time aku p sabah.tapi dari dulu lagi mmg teringin pon  nk p sana sbb sabah sebenaqnya menarik tau.sumpah xtipu..dan ternyata sabah mmg menarik..5hari dkt sana 5hari jugak lahh aku basahh... #ehh

 sepanjang 5h4m dkt sana.memacam jgk laa aku buat dan merata jgk laa aku bejalan..dari kota kinabalu ke kota belud ke pulau ke mana lagi? merata rata la..dari siang sampai ke malam sampai ke pagi buta.sabah mmg awesome! me like

malas nk taip dh.. *nie laa sbb knapa aku malas nk hupdate belog sebenaqnya*
gambar bercakap-cakap sila...





sebelum *kL still

1st day sampai kk, stay situ dulu..xbnyak yg buat sbb smpai pon ptg jgk lahh.just smpai check in,rehat then malam bru kluaq mencari


Philippine night market.sumpah best gila..makanan murah.banyak plak tuuu..lagi laa sapa suka makan seafood.sini sgt heaven yaa..nasik goreng rm3.50 mengunung banyaknya + avokado juice rm5.sedap.

2nd day.dari kk betolak ke kota belud..pekan yg kecik tapi best..org sana friendly..paling aku suka pasal kota belud org2 dia becakap bahasa bajau+tagalok.like much!kota belud  sejuk.xmacam kk panas yg amat..ouhh.. pengalaman 1st time aku makan telur penyu dkt kota belud.hha..



3rd day.dari kota belud balik ke kk.check in tempat yg sama jugak sbb murah n senang sbb dekat tengah2 town kk.dekat gaya street.hari tue just p Philippine market a.k.a pasar kraftangan kota kinabalu.best gila!!pearl is everywhere.setiap celah setiap penjuru semua pearl.murah dan cantik..then malam lepak Qbar.hhee..


4th day.satu hari suntuk smpai kepetang bejemur ke pulau..nie laa sbb utama aku nk mai sabah.pulau dia! aku just p 2 pulau jaa pulau manukan dgn pulau sapi.pulau mamutik xsempat nk p..sumpah best.pepulau tue semua dduk dalam lingkungan taman laut tunku abd rahman which is top5 taman laut paling cantik di dunia.







sesi ke pulau.bejemur sampai tanned.hew hew hew

lepas balik dari pulau.pegi mengurut.hho..best! urutan pinoy.dh laa tgh lenguh lenguh badan.kena urut full body.perrghh..sedap laa siak!dh laa murah.xmcm dkt kl.mahai nk mampoih..huhh..after massage,ke sunset party then ke upperstar then ke Qbar.haha..awesome day!

5th day.last day..xbanyak yg buat sbb flight awal jgk laa..tapi b4 tue sempat p pusing tamu pagi (pasar tani)  philippine market seround.massage full body dlu seround then makan then p airport.

ouhh..dkt sabah jgk aku dapat kawan2 baru..thanks to nonok sbb dia pnah dduk sana dulu 3taun.so ramai jgk yg aku kenal n depa baik :D
meet nonok

aku dh lupa nama sesekoq -.-'

nurul ain *suka dia nie*

me.nurul and cham

watson.nonok

me :D


airport.thanks nurul sbb hantaq.love u so much *memuahhh..
*kulit muka bekilat jaa.tanned.sunburn





nie jaa larhh..buat apa bebanyak kann..frankly i love sabah much!till we meet again sabah.i'll be back someday.for everything.EVERYTHING!




love: syahmiwahab

end of november

dah lama sangat xbukak belog nya haa..
kemain besawang #ehh

wahhh..lama sangat nie..lama yang sangat lama mcm dh lama gila lamanya..
bukannya xda benda nk update.ada.banyak sangat mcm banyak yang terlampau banyak sampai xtau nk cakap banyak mana.haa..cenggitu laa..

oke.actually aku bz gila..banyak sangat keja nya haa sampai xda masa yang bebetul xda masa sampai tekejar kejar masa yang xtau brapa masa -.-' being a student at media school is not easy as u'olss thought oke.its tough! semorang semua ckp 'ehh..masscomm bestnya..' 'budak masscomm oke laa rilex..p fac pon mcm p fashion show..' nie mai nk habaq mai dkt hang.engat senang kaa jdi budak masscomm? susah tau x! hampa xtau betapa teseksanya zahir dan batin aku dkt fac tuh..mengadap buku+assignment+lecture+slide+pper..tue xpa laa..nie benda benda lain yg aku kena ngadap lagi.how? 

semester 3.nie laa sem paling hectic so far.dengan media school.personal life.everything is a mess! btw..aku rasa nie bukan laa tempat yg sesuai tuk luahkan personal issue..maybe post lama aku ada..tapi tue zaman baru nak up.biasa laa...

 

Friday, September 2, 2011

my best two month

i had a very good holiday.filled with experience. enjoyment.memories.friendship :)
priceless.enough said


bracelet of 'friendship'






us.with our bebi 





people.meet my best two month
 FATIN and JOHAN 


 my gossip machine!




me like them.much!
:)